Sådan kan du gøre dit hjem til dit eget ypperste wellness-rige

Af Line - 22 Apr 2024

Vi mennesker har brug for en tryg base, hvor vi kan lade batterierne op, inden vi må møde verdenen med alt hvad den kan bringe. Derfor kan det altså også være al mulig grund til at skabe de bedste forudsætninger for god afslapning og restitution i dit hjem. Hvordan du eventuelt kan gøre dette kan du måske få inspiration til lige her. 


Mulighed for total afslapning, afspænding og styrkning

Noget af det der virkelig kan øge vores restitution kan være ved at lade kroppen slappe helt af, og lade blodet flyde effektivt ud til alle kroppen celler. Og det kan du blandt andet opnå med en form for varme terapi, eventuelt ved brug af en infrarød sauna. En infrarød sauna kan nemlig være relativ nem at installere i forhold til dens modparter, da den ikke kræver de store strukturelle ændringer i huset. Eksempelvis kan en almen sauna kræve en udsugning og et spabad eller badekar kan kræve plads på badeværelse og adgang til vandrør. Og da har nogle infrarøde sauna blot brug for et strømstik, og så selvfølgelig lidt plads i hjemmet. Men derfra kan du da også mulighed for de fordele som den slags terapi kan medføre, mange af hvilke der kan understøtte en god restitution og afslapning. 


Indret dit hjem efter dine og din krops behov

En anden måde du kan gøre dit hjem til et sted for effektiv afslapning kan være ved at indrette dit hjem, sådan at det så vidt muligt passer til de behov du måtte have. Det kan altså betyde at bruge møbler, der passer til din højde og den måde du sidder, står og ligger godt. Det kan også være ved at prioritere nogle af de funktioner i køkkenet, som blot får din hverdag til at hænge bedre sammen, og støtte din krop på de rigtige måder.