Plastvinduer, trævinduer eller glasvinduer? Guide til valg af vinduer

Af Line - 12 Apr 2024

Hvis du står og renoverer din bolig eller blot skal have udskiftet dine vinduer, er der flere muligheder at vælge i mellem. Ift. rammerne skal du både tænke på udseendet, men også hvad der er mest praktisk og hvad der passer ind i dit budget. Her kommer et par muligheder, du kan vælge mellem.

Plastvinduer

Plastvinduer er et smart og bæredygtigt valg, da brugte stumper fra vinduesrammer bliver brugt til at danne nye. Det er altid godt at tænke bæredygtigt, og det kan du med denne løsning. Udover at være bæredygtigt, er plastvinduer også nemme at vedligeholde, da materialet ikke kan rådne. Det eneste du skal gøre er, at gøre det rent med vand og sæbe – og så skal du heller ikke tænke på at det skal males. Plastvinduer er også flotte at se på, da det har samme look som trævinduer, selvom det er lavet af plast. 

Træ/alu vinduer 

En anden slags vindue er træ alu vinduer. Det er en kombination af træ og aluminium, hvor det inderste er lavet af træ og det yderste lavet af aluminium. Disse slags vinduer er ligesom ved plastvinduer også rigtig nemme at vedligeholde, skal heller ikke males og har samtidig en god isoleringsevne. Samtidig med at det er godt isoleret, er der heller ingen chance for at det rådner, eller at der kommer svamp. 

Glasvinduer

Vinduer med glasfront er også en mulighed. Det ser ret eksklusivt ud, og giver vinduesrammen en flot og glansfuld overflade. Ofte kan man også få glasfronten i forskellige farver, så det passer lige netop til din bolig og stil. Fælles for alle tre vinduestyper, er at der også er høj indbrudssikkerhed. Der er et paskvilsystem, som gør at der er flere lukkepunkter og en sikkerhedslåsekasse. Med både udseendet og sikkerheden i top, er disse vinduer sikre vindere.