3 ting der er værd at vide om tagrenoveringen, før du går i gang

Uanset om det er en fritidsbolig eller din primære bolig, som du skal have lavet tag på, er der nogle ting der er gode at vide, før man begynder på tagrenoveringen eller etableringen af tag på en ny konstruktion.

En holdbarhed der kan stå imod vind og vejr

Kvaliteten på tagmaterialet du vælger, er højest sandsynligt et af de parametre du som køber vægter allerhøjest når du skal vælge det rigtige materiale af tagsten til dit projekt. Det er også vigtigt at finde den tagtype der har en god holdbarhed og som er modstandsdygtig, men som samtidigt lever op til resten af dine krav.

Stål, beton eller skifer? Undersøg mulighederne grundigt før du træffer valget

Der er mange muligheder når det kommer til materialevalget til din boligs nye tag. Om det skal være stål, beton eller skifertag du vælger, kan afhænge af parametre som omkostninger, udseende eller robusthed. For eksempel er et ståltag et godt valg hvis du ønsker en mindre bekostelig tagtype, der stadigvæk lever op til en god kvalitet og som passer til mange forskellige tagprojekter.

Noter din undren og søg ekspertråd

Søg altid råd og viden hos eksperterne, når du skal i gang med omfattende bygge- og renoveringsprojekter såsom etablering af et tag. Det er vigtigt, at tagkonstruktionen bliver udført korrekt, så I undgår problemer efterfølgende, der kan gå hen at blive både dyre og besværlige. Derfor er forarbejdet for dig som boligejer mindst lige så vigtig som byggearbejdet i sig selv. Du kan med fordel notere nogle af de undrespørgsmål du sidder med før du kontakter en ekspert inden for området, der kan vejlede dig om alt fra materialernes æstetiske karakter til mere tekniske spørgsmål. Så har du gode forudsætninger for uproblematisk at have tag over hovedet i mange gode år frem.