Annonce-banner

6. maj 2021

3 gode grunde til at investere i elgulvvarme

Går du og overvejer, om du skal investere i elgulvvarme til boligen? Så skal du helt sikkert læse med her. Vi har her samlet 3 gode råd til, hvorfor elgulvvarme er en god løsning.

Du behøver aldrig at fryse igen

Selv med fuld knald på varmen og hyggesokker kan det altså godt være koldt derhjemme – især i vintermånederne. Det behøver dog ikke være tilfældet – og det er det heller ikke med elgulvvarme. Elgulvvarme sørger nemlig ikke kun for et dejligt varmt gulv, så du med god samvittighed kan gå rundt med bare fødder og stadig holde varmen. Elgulvvarme giver også en god varmefordeling i hele rummet – og klarer det faktisk hurtigere end den gængse opvarmning med radiatorer. Med elgulvvarme kommer varmen nemlig op fra gulvet og opvarmer rummet jævnt med det samme, imens radiatorer først sender varmen op ad væggen, hen over loftet og derefter ned til gulvet. Du får altså et mere behageligt varmt rum – og endda hurtigere – når du har elgulvvarme derhjemme.

Du får større indretningsfrihed og mindre støv

Med radiatorer er man meget begrænset i forhold til indretningen af et rum. Alle ved nemlig, at det ikke er en god idé at stille ting direkte op ad radiatorerne. Det betyder dog, at man i mange tilfælde er tvunget til at indrette sig uhensigtsmæssigt i ofte mindre lokaler, da radiatorerne er i vejen. Det skal man dog ikke bekymre sig om, når man har elgulvvarme. Her ligger varmen nede i gulvet i form af måtter eller kabler, og der er ingen radiatorer i vejen. Man kan altså indrette rummet lige præcis, som man ønsker. Derudover så er radiatorer ofte kendt for at hvirvle støv rundt i rummet, men uden radiatorer er heller ikke det længere et problem.

Du kan montere og installere det hele selv

Ved mange andre opvarmningsmetoder er det umuligt at klare det hele selv. Det er simpelthen for indviklet, og det kan i mange tilfælde gå grueligt galt, hvis man selv piller ved det. Sådan er det dog ikke med elgulvvarme. Det er nemlig nemt at montere enten under et eksisterende eller et nyt gulv. Her skal der blot lægges varmekabler eller varmemåtter under gulvet, og så er man egentlig godt kørende. Det betyder, at elgulvvarme er en god løsning til både renoveringsprojekter og nybyggeri.