3 fede gør-det-selv-projekter til hjemmet

Af Kevin - 08 Dec 2022

Vil du gerne forbedre dit hjem helt selv? Der er mange fede ting, du kan gøre for at skabe et bedre hjem til din familie. Vi har her samlet 3 af de fedeste gør-det-selv-projekter, som helt sikkert kommer til at gøre en forskel i dit hjem. Læs med og bliv klogere på, hvad du helt selv kan gøre for at skabe det hyggeligste hjem for hele din familie.

Sæt kulør på væggene

Det kan virke som en meget lille ting, men en smule farve kan faktisk gøre en verden til forskel. Det kan skabe et helt nyt udtryk i dit hjem, som du slet ikke tør drømme om. Det er heller ikke et projekt, som tager lang tid, hverken at male eller tapetsere, når man først ved, hvordan man gør. Det kan dog sagtens tage lang tid at finde en god farve/gode farver til hjemmet, især hvis man gør det på den rigtige måder og vælger farver efter rum i stedet for efter sine yndlingsfarver. Det er nemlig vigtigt at nævne, at farver påvirker os på forskellige måder, så det er vigtigt at vælge farver, der også passer til rummenes formål. Til soveværelset bør du f.eks. gå efter rolige farver, der gør det nemt for dig at slappe af. Det er f.eks. blå, gule og grønne nuancer. Til køkkenet er der dog ikke de samme begrænsninger, men du bør stadig vælge en farve, der ikke suger for meget af lyset til sig, så du ender med en mørk krog. Det er derfor meget vigtigt at du sætter dig grundigt ind i farverne, inden du går i gang med malerarbejdet.

Læg elgulvvarme

Der er simpelthen intet bedre end et dejligt varmt gulv, især når det er koldt og mørkt udenfor og man går rundt i bare fødder. Elgulvvarme er en fantastisk løsning, hvis du gerne vil have en jævn og behagelig varme – uden at du skal betale i dyre domme for både installation og vedligeholdelse. Elgulvvarme kan du nemlig selv lægge, hvis du bare lige har fingrene godt skruet på. Du kan f.eks. gå efter Heatcom varmekabler, hvis gulvet alligevel skal brydes op – ellers så kan du gå efter Heatcom varmemåtter, hvis du vil lægge elgulvvarme ovenpå et eksisterende gulv. Det er et weekendprojekt, hvis du blot lige skal have lagt elgulvvarme i et enkelt rum, og så giver det dig tonsvis af fordele. Udover at du selvfølgelig aldrig behøver at fryse dine fødder igen, så kan du også forvente en jævn og behagelig varme i hele rummet samt udnytte det til mange praktisk formål, f.eks. til at tørre børnenes flyverdragter. Det er ren komfort og luksus, også selvom det bare er på badeværelset.

Brug optændingspinde i din indretning

Sildeben har længe været et hit, men det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, når du bruger klassiske sildebensplanker i egetræ til at lave f.eks. et sildebensbord. Der findes dog heldigvis en ny og langt mere budgetvenlig løsning, nemlig optændingspinde, som normalt bruges til at tænde op i brændeovnen. Du kan bruge dem til at lave mange forskellige fede ting til hjemmet, som kan give en mere eksklusiv finish på både møbler, vægge m.m. Du kan f.eks. lave et rundt sildebensbord og slutte af med en mørk olie, lægge sildeben på skydedøre eller sengegavl, lave en sildebensbordplade til køkkenet eller lave skærebrætter med sildeben. Det er faktisk kun din fantasi, der sætter grænser.